top of page

News

werfbezoek tunnelproject Rotterdamse Baan (Den Haag) - ACTIVITY REPORT

Op woensdag 7 maart organiseerde BVOTS/ABTUS een bezoek aan een buitenlands project. W&F Ingenieurbau AG boort als partner de tijdelijke vereniging “Combinatie Rotterdamse Baan”, bestaande uit BAM Infra, W&F Ingenieurbau & Volker Wessels twee tunnels met doorsnede 10,15 m. Het doel van deze tunnel is de verbinding van het rijkswegennet (A4-A13) met de Centrumring van Den Haag. Deze tunnel gaat de Victory Boogie Woogietunnel heten.

Het graafwiel van de TBM heeft een diameter van 11,34 meter. Het ondergrondse deel van de Rotterdamsebaan is ongeveer 1.860 meter lang, daarvan is het geboorde deel ongeveer 1.640 meter lang. Het diepste punt van de weg ligt op ongeveer 29 meter onder de grond. Per dag kan de tunnelboormachine ruim 15 meter tunnel maken.

De delegatie van BVOTS/ABTUS werd uitgenodigd door hun voorzitter Johan Mignon (branch manager W&F Ingenieurbau) voor een middagvullend programma. Na een technische uiteenzetting over de projecthistoriek, werd een rondgang gemaakt over het werfterrein. Speciale aandacht werd gegeven aan de nieuwe scheidingsinstallatie. Als laatste stap werd uitgebreid tijd genomen voor een rondleiding in de tunnelboormachine.

Laten wij niet na Johan Mignon & Sam De Houwer (W&F Ingenieurbau AG) te danken voor de ontvangst.

Naast dit werfbezoek organiseerde BVOTS/ABTUS recent bezoeken aan de voorbereidende werken Oosterweel (Schijnpoort) & een tubulair regenwaterbekken iov Vivaqua te Ukkel.


bottom of page