top of page

News

Smet Group met 'Helga' in Kopenhagen - NEWS

Momenteel werkt Smet Group, lid van ABTUS-BVOTS, samen met hun 'Helga', een 40 Ton wegende tunnelboormachine, in Kopenhagen. Zeven meter onder het asfalt om precies te zijn. Daar zijn we voor de stad één van de belangrijkste beschermingen tegen overstromingen aan het bouwen. In de laatste maanden - en in feite al sinds enkele jaren - valt er bijna twee keer zoveel regen dan dat vroeger het geval was. “We kijken naar een toekomst waarin meer neerslag komt en daar moeten we mee om kunnen gaan.” zegt Louise Grøndahl van opdrachtgever HOFOR. Een tunnel van twee meter diameter die zich uiteindelijk over 1100 meter moet uitstrekken zal al dit regenwater verzamelen en onder meer onder de treinsporen naar de haven leiden. Indrukwekkend toch? Naar verwachting zal de tunnelproject van Smet Group klaar zijn tegen het einde van 2021.

Hieronder vind je een kort videoverslag van de werf van Smet Group in Kopenhagen. (klik op de video)

bottom of page