top of page

News

Smet Group opnieuw actief in Kopenhagen - NEWS

Eén van onze collectieve leden, tevens vertegenwoordigd in onze Raad van Bestuur (in persoon van Bart Vanhout), staat na enkele succesvolle projecten de afgelopen jaren, opnieuw in de startblokken om een tunnel te bouwen in de hoofdstad van Denemarken.

Hieronder wat projectinformatie. ABTUS-BVOTS wenst Smet Group alvast veel succes.


Bent u lid van ABTUS-BVOTS en hebt u ook een interessant project of nieuwsitem, aarzel niet dit in te zenden naar mail@abtus-bvots.com


De voorbereidingen voor de Kalvebod Brygge Skybrudstunnel ofwel de kalvebod wolkbreuktunnel zijn al volop bezig. Ook de werken zullen bijna van start gaan. De tunnel wordt ca. 1,3 km lang en de buizen zullen een diameter van 2 tot 3 meter hebben en liggen tot 20 meter diep in de grond. Voor we het boorschild naar Denemarken sturen, kwam er een Deense delegatie kijken naar de machine. De delegatie bestond uit enkele medewerkers van NCC en HOFOR. NCC is één van de grootste bouwbedrijven van de Scandinavische landen en HOFOR is verantwoordelijk voor de watervoorzieningen en de afloop van afvalwater in Kopenhagen. Met andere woorden, het zijn twee belangrijke partners in het verloop van deze werf. Het zijn geen onbekenden voor Smet group. We hebben al vier andere tunnels gegraven in Kopenhagen. Onder andere in het district Østerbro en onder de Stransboulevardens kan je een Smet-tunnel terugvinden. Tijd om te demonstreren De Denen kwamen niet enkel om te kijken naar de machine. Twee duikers kwamen langs om te demonstreren hoe ze de tanden van de machine vervangen onder de grond. Het is belangrijk dat dit vlot verloopt, want onder bepaalde infrastructuren mag het boorschild niet stilvallen. Daarom was er de vraag vanuit Denemarken om de tanden preventief te wisselen. Het boorschild mag namelijk maar 90 minuten stilstaan onder de grond. De tijdsdruk maakt dat dit een zeer uitdagende job zal worden. De demonstratie gaf een duidelijk beeld wat allemaal mogelijk is. Om die situatie zo goed mogelijk na te bootsen, werd er eerst een zeil gespannen over de machine om aan te tonen hoe donker het er is. Daarna werd dat zeil verwijderd zodat we de demonstratie langs buiten konden volgen. Na een duidelijke demonstratie en een goed gesprek, kunnen we concluderen dat we met een positief gevoel naar Denemarken vertrekken.


meer informatie over Smet Group vind je op volgende linkコメント


bottom of page